Kuzey Kıbrıs’ta Yaşam

  • 1 yıl önce

Kuzey Kıbrıs’ta Yaşam

Doğal yaşam tarzı, iklimi ve yaşam standartları ile Kuzey Kıbrıs, yaz mevsiminin son derece uzun ve açık havanın hakim olduğu, kış mevsiminin kısa ve iklimi harika kılan aşırı yağışlı ve rüzgarlı olmayan eşsiz bir adadır. Kuzey Kıbrıs, rahatlığın ve huzurun hakim olduğu bir ülkedir. Akdeniz’in cenneti Kuzey Kıbrıs’ta yatırım yapmak, her zaman iyi bir seçim olacaktır.

Kuzey Kıbrıs’taki trafik Avrupa’dan biraz farklıdır ve adada yaşayan insanlar için genel bir sorun değildir. Adada ana dil olarak Türkçe konuşulurken, Rusça, Farsça ve İngilizce de birçok insan tarafından konuşulduğu için kolayca iletişim kurabilirsiniz. Kuzey Kıbrıs’ta yatırım yapmak bu koşullarda büyük bir fırsattır.

Ülkenin ana para birimi Türk Lirası’dır. Kuzey Kıbrıs’taki işletmelerin çok büyük bir bölümü kartla ödeme kabul etmekte olduğundan, ödemelerinizi sorunsuz bir şekilde halledebilirsiniz. Yeşil ve mavinin sakinleştirici uyumunu yaşadığınız Kuzey Kıbrıs’ta, yatırımlarınız da yaşam şekliniz gibi hayatınızı kolaylaşmaktadır.


İletişiminizi sağlayabilmek için SIM kart alabileceğiniz, ofislerini şehrin her köşesinde bulabileceğiniz iki büyük GSM Operatörü bulunmaktadır. Buna ek olarak; Kuzey Kıbrıs’ta Avrupa’nın aksine 220/240V kullanılmaktadır. Elektrik fişleri iki girişlinin aksine İngiltere’de olduğu gibi üçlüdür. Su ve gaz hizmetleri ada genelinde sorunsuz çalışmaktadır. Kuzey Kıbrıs’ta aradığınız her şeye sahip olabileceğiniz için huzurlu bir yaşam sürebileceksiniz.

Kuzey Kıbrıs hakkında bazı genel bilgileri aşağıda bulabilirsiniz.

Dil: Türkçe.

Başkent: Lefkoşa

Nüfus: 500,000’in üzerinde

Para Birimi: Türk Lirası (İngiliz Sterlini, Dolar ve Euro da yaygın olarak kullanılmaktadır).

Konum: Kıbrıs; Sicilya ve Sardunya’dan sonra Akdeniz’in üçüncü büyük adasıdır.

İklim: Yıllık ortalama sıcaklık 19ºC (66ºF)’dir. Yaz ortasında 40ºC (105ºF).

Doğa: Çam, acı portakal ağacı, keçiboynuzu ağacı, selvi, zeytin ağacı, maki gibi yaprak dökmeyen ağaçlar, yaprak döken ağaçlar, bodur ağaçlar ve çalıların yanı sıra çeşitli endemik çiçek türleri Kıbrıs’ın genel bitki örtüsünü oluşturmaktadır.

Aktiviteler: Kuzey Kıbrıs’ın keşfedilmemiş plajları, selvi kaplı tepeleri ve muhteşem sıradağları ile Kuzey Kıbrıs’ın size neler sunduğunu fark ettiğinizde şaşıracaksınız.

Mutfak: Kuzey Kıbrıs, doğu ve batı lezzetlerini sentezlemiş çok fazla kültüre sahiptir. Özellikle Kıbrıs’ın mutfağında et, deniz ürünleri, sebze ve meyveler günlük ve taze olarak tüketilmektedir. Cacık, humus, pastırma, yoğurt, fava, taze badem, turşu, salatalık ve zeytin çeşitleri, ızgara hellim, köfte, şiş kebap, şeftali kebap gibi ızgara yiyecekler ile birçok ünlü meze, kuzu pirzolanın ardından kleftiko, küp kebabı, kuzu kolokas, molehiya, börekler, bumbar, geleneksel Kıbrıs köftesi ve kabak çiçeği dolması gibi özel ana yemekler sunuluyor.

Compare listings

Karşılaştırmak