Sıkça Sorulan Sorular

Kuzey Kıbrıs’ta  Türkçe dili kullanılmakta olup, İngilizce dili de fazlasıyla kullanılmaktadır. Yabancı vatandaşların ağırlıklı olduğu ada yaşantısında yaygın olarak İngilizce konuşulmaktadır.

Kuzey Kıbrıs’ta Türk Lirası kullanılmakta olup, yabancı para birimlerinden  Sterlin, Dolar ve Euro da büyük bir ölçüde kullanılıyor. Özellikle ev,araba,elektronik cihaz ve daha birçok farklı ürünlerin satışlarında şirketler genellikle yabancı para birimini tercih etmektedir.

Kuzey Kıbrıs’ta araç kullanırken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri de trafiğin İngiltere veya Güney Kıbrıs’ta ki gibi yolun sol şeridi kullanmak durumundasınız. Buna alışmanız biraz zaman alsa da çok yoğun olmayan trafik koşulları size hızlı bir sürede uyum sağlamanızda yardımcı olacaktır. Yabancı uyruklu kişiler ehliyetlerini kısa süreleğine kullanabilirler fakat çalışma izni veya oturma izni alan kişiler ehliyetlerini KKTC ehliyetiyle değiştirmek durumundadır. Aksi takdirde trafiğe çıkamaz ve araç kullanamaz.

Kuzey Kıbrıs’ta güvenliğin diğer ülkelere kuyasla çok daha güçlü olduğunu veriler ile de açıklayabiliriz. Suç oranının çok düşük olması sebebiyle rahatlıkla güvenilir bir yaşam merkezi olarak değerlendirebilirsiniz. Adanın yapısı gereği çok büyük bir hacimde olmaması dolayısıyla suç oranları hiçbir zaman yükselişe geçmemektedir. Genel olarak çoğu Avrupa ülkesi ve daha birçok ülkeden daha güvenilirdir.

Kuzey Kıbrıs’a turist olarak gelen ziyaretçilere 1 ile 3 ay arasında vize verilmektedir. Eğer vize tarihinden daha fazla bir zaman Kuzey Kıbrıs’ta kalmak isterseniz bununla ilgili olarak oturma izni başvurusunda bulunmanız gerekmektedir.

Kuzey Kıbrıs’ta gayrimenkul satın almak isteyen yabancı uyruklu vatandaşların satın alma sürecinin işleyişi ile ilgili tüm detayları aşağıdaki linke bulabilirsiniz.

 

KUZEY KIBRIS’TA EMLAK SATIN ALMAK

 Kuzey Kıbrıs’ta emlak satın almak isteyen Türkiye veya yabancı ülke vatandaşları sadece 1 hakları vardır. Bu hakkını dilerse arazi veya bir adet apartman dairesi kullanarak emlak satın alabilirler. Eğer satın alan kişi evliyse ve soyadı eşi ile aynı ise satın alınan emlak her iki kişi için satın alınmış sayılır ve farklı bir emlak satın alma hakları kalmaz. Eğer soyadı farklı ise diğer kişi de ayrı olarak emlak satın alabilir.

 Kuzey Kıbrıs’ta emlak satın almak isteyen Türkiye veya yabancı ülke vatandaşları  satın aldıkları emlak sonrasında oturma izni için başvuruları yapabilir. Bu başvuru sonrasında emlak satın alan kişinin ibraz edeceği belgeler incelendikten sonra eğer herhangi bir sorun çıkmadığı takdirde oturum izni ilk başvuru sonrasında 1 yıl olarak verilmektedir. İlk yılı tamamlandıktan sonra yapılacak olan sonraki başvuru sonrasında 2 yıllık bir oturma izni verilmektedir. Bu iki yılın tamamlanması ile birlikte artık sınırsız oturma izni verilmektedir.

 Kuzey Kıbrıs’ta emlak satın alan kişilerin satın almış olduğu gayrimenkulün kiralanması konusunda NextGen Invest NC olarak size profesyonel hizmet sunuyoruz. Konut,iş yeri veya arazi kiralama konusunda emlak sahibi ile sözleşme imzalayıp tüm detayları anlatıyoruz. Bu süreçte emlak sahibinin kiraya vermek istediği gayrimenkul ile ilgili olarak hazırlık sürecini de  tamamlıyoruz. Eğer eşyalanması gerekiyorsa satın alınan emlağın tüm eşyalarının alma işlemlerini tamamlayıp kira sürecini başlatıyoruz.

Kuzey Kıbrıs’ta emlak satın aldıktan sonra kesinlikle satın alınan emlağın kaydını bağlı olduğu şehrin belediyesine kaydetmesi gerekmektedir. Kayıt başvurusu sırasında ibraz edilmesi gereken evraklar satın alınan sözleşmenin pullanması, satın alınan emlağın tapu kaydı ve sözleşmede belirtilen kimlik detaylarını gösteren belgenin ibraz edilmesi gerekmektedir. Belediye kaydı yaparken vergi hesaplaması satın alınan gayrimenkulün ebatlarına göre hesaplanacaktır. Elektirk ve su bağlantılarının yapılması için KIBTEK elektrik kurumuna kayıt ücretini ödemeniz ve ayrıca su bağlantısı için gayrimenkulün kayıtlı olduğu belediyeye kayıt ücretinin ödenmesi gerekmektedir.

Compare listings

Karşılaştırmak